De techniek achter Museumplein Limburg

Door 23 februari 2017 februari 15th, 2019 Nieuws

Het BIM model van de technische installatie van Continium, Cube & Columbus in beeld.

Cube design museum, Continium discovery center en Columbus earth center vormen samen het huidige Museumplein Limburg en zijn verbonden door een gezamenlijke Connector. Drie instellingen, een receptie, kantoren, vergaderzalen: in de gebouwen zit nogal wat techniek verborgen.

In deze video wordt het zogenaamde BIM (Bouw Informatie Model) zichtbaar gemaakt: een 3D presentatie waarin het bouwkundige ontwerp, constructieve elementen en de werktuigbouwkundige – en elektrotechnische installaties worden samengevoegd tot één model waarbij fouten of conflicten tijdens het ontwerpproces aan het licht komen en daarmee dure fouten (faalkosten) tijdens het bouwen vermeden worden. Hiermee kunnen niet alleen betere keuzes gemaakt worden in aanloop naar en tijdens de bouw, maar ook in de latere levensfases zoals verbouwingen en uiteindelijk de sloop. Indrukwekkend!

Video: Wilbert Hendriks, SPIE Nederland.