Museum Events Limburg beste congreslocatie Zuid-Nederland

Door 23 januari 2017 februari 15th, 2019 Nieuws

Museum Events Limburg te Kerkrade is op 23 januari, tijdens de uitreiking van de Meetings Awards in Slot Zeist, uitgeroepen tot beste congreslocatie 2016 van Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). De Meetings Awards zijn dit jaar voor de tiende maal uitgereikt en zijn de grootste prijzen voor locaties voor meetings, congressen, trainingen en events in de Benelux. Landelijk gezien is Museum Events Limburg op de vierde plaats geëindigd.

Het complex aan gebouwen van Museumplein Limburg biedt sinds de opening in oktober 2015 veel ruimte voor zakelijke bijeenkomsten, variërend van vergaderingen tot bedrijfsfeesten en congressen. Sinds de opening zet Museum Events Limburg in het kader van cultureel ondernemerschap fors in op het faciliteren van dergelijke bijeenkomsten.

De redactie van het blad Meetings selecteert locaties die kunnen meedingen naar de Meetings Awards. Hierbij toetst het redactieteam de locaties op diverse criteria, waaronder ligging, inrichting en service. Het publiek kan vervolgens stemmen op de geselecteerde locaties, waarna tijdens het Meetings Business Event de winnaars bekend worden gemaakt.

Door het feit dat de gebouwen van Museumplein Limburg verschillende musea (Cube design museum en Continium discovery center) en een film experience (Columbus earth center) herbergen, kunnen zakelijke partijen op dezelfde locatie “het nuttige met het aangename verenigen”.

Zo geeft één stemmer aan:

Museumplein Limburg is een ideale congreslocatie, omdat hier uitstekende congresfaciliteiten gecombineerd kunnen worden met innovatieve en zeer diverse attracties. Hierdoor is tijdens het congres ook een stuk beleving mogelijk in een inspirerende omgeving.