Museumcongres 2019

Door 9 december 2019 december 12th, 2019 Events, Referentie

‘Limburg is makkelijker te bereiken dan je denkt.’

Het bleek een veelgehoorde opmerking onder gasten tijdens een succesvol verlopen Museumcongres. Dit vond op 3 en 4 oktober 2019 plaats bij Museum Events Limburg in Kerkrade.

Inspirerende omgeving zorgt voor prettig ontmoeten

De Museumvereniging had voor deze dertiende editie gekozen voor Museum Events Limburg als congreslocatie. Een beste keuze; de Columbus earth experience, het Continium discovery center en het Cube design museum bieden bezoekers zelfs op ‘gewone’ dagen volop kennis en inspiratie. Dat vonden ook de circa 400 congresgasten, museumprofessionals die zich sterk maken voor de maatschappelijke waarde van de Nederlandse musea, en voortdurend vernieuwing zoeken. Museum Events Limburg bood hen tijdens twee informatieve dagen een setting waarin het prettig ontmoeten, luisteren en verbinden is.

Boeiende sprekers belichten Verbinding

‘Verbinding’ was dit jaar het overkoepelende thema. Sprekers en gasten deelden kennis en ideeën over hoe je voor binding kunt zorgen tussen inwoners van Nederland en de musea en hun collecties. De eerste congresdag was vooral een inspirerende luisterdag. De tweede stond met workshops in het teken van de museumpraktijk. “Veel sprekers wisten te boeien”, zegt Sarah Berckenkamp van Museumvereniging, de congresorganisator. “Bijvoorbeeld Deirdre Carasso, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Zij sprak over haar missie om van haar museum een laagdrempelige ontmoetingsplek te maken. De presentatie van journalist en antropoloog Joris Luyendijk was ook zeer interessant. Hij had het over uitsluitingsmechanismen die zich in Nederland voordoen als je niet aan bepaalde kenmerken voldoet, aan de hand van ‘zeven vinkjes’. Door hiermee aan de slag te gaan kun je verbinding bevorderen.”

Volop flexibiliteit

“Vanaf het eerste contact, het aanbieden van het bidbook, verliep de samenwerking professioneel”, zegt Sarah. “Het organiseren van een congres is een dynamisch proces. Die dynamiek past bij Museum Events Limburg. Zij dachten mee over de sprekers, over de zaalinrichting, de catering en tot het laatste moment was alles bespreekbaar. Die flexibiliteit voelden ook onze bezoekers. Museum Events Limburg is als congreslocatie makkelijk te bereiken, maar de persoonlijke gastvrijheid zorgt ervoor dat je je er ook echt thuisvoelt. Dat hebben onze gasten op prijs gesteld.”

Klik hier voor meer informatie over Museum Congres 2019.

Ben jij ook op zoek naar een bijzondere locatie voor jouw congres, beurs of symposium? Neem dan contact met ons op!

Contact