LEGO® SERIOUS PLAY®

Strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie ontwikkelen met LEGO®

Strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie ontwikkelen met LEGO®

Strategie- en visieontwikkeling, teamvorming, planvorming en innovatie ontwikkelen met LEGO®? Bij Museum Events Limburg kan het. Ontdek een unieke manier om samen met jouw team op effectieve wijze tot de kern te komen van knelpunten, nieuwe visies of productontwikkeling.

LEGO® SERIOUS PLAY® is een vergader-, communicatie- en probleemoplossende methode, waarbij deelnemers worden geleid door een serie vragen die dieper en dieper gaan. Elke deelnemer bouwt zijn of haar eigen driedimensionale LEGO® model in antwoord op de vragen van de procesbegeleider met behulp van speciaal geselecteerde LEGO® stenen. Deze 3D modellen dienen als basis voor groepsdiscussie, kennisdeling, probleemoplossing, visiebepaling en besluitvorming.

Spelenderwijs naar
nieuwe ideeën toewerken

Mensen gebruiken bij voorkeur visuele en ruimtelijke benaderingen voor het oplossen van problemen. Het resultaat daarvan is dat we creatiever zijn dan wanneer we woorden en concepten gebruiken. Wanneer we kunnen spelen met het combineren van visuele beelden en fysieke voorwerpen, komen we gemakkelijker en sneller met ideeën die niet alleen verrassend zijn maar ook kwalitatief van een hoger niveau.

LEGO® SERIOUS PLAY®

Waarom is LEGO® SERIOUS PLAY® zo effectief?

 • LEGO als taal.
  Bij een sessie met LEGO® SERIOUS PLAY®, dienen de LEGO® stenen als een gemeenschappelijke taal die iedereen op elk niveau kan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de kennis en inzichten van iedereen aan de oppervlakte komen!
 • Gericht op individu
  Een LEGO® SERIOUS PLAY® sessie is gericht op elk individu en niet de groep. Dit betekent van iedereen actieve betrokkenheid wordt gevraagd bij de besluitvorming.
 • Meer ideeën
  Een sessie produceert meer concrete ideeën en resultaten omdat iedereen de tijd heeft om, letterlijk, te bouwen aan zijn of haar antwoorden en inbreng vóór het gesprek en het delen van kennis begint.
 • Betere communicatie
  LEGO® SERIOUS PLAY® zorgt voor snellere en betere communicatie en begrip door 3D-visualisatie, metaforen en verhalen.
 • Behoud van focus
  Meetings met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY® blijven bij het onderwerp omdat de focus op de LEGO® stenen en niet op de persoon gericht is. Hierdoor kan de discussie intens worden zonder dat er persoonlijke conflicten worden gecreëerd.
neem contact op

Meer weten over de mogelijkheden?

Jouw coach: Sjra Puts

Sjra Puts werkt al ruim 20 jaar als begeleider en trainer in creatieve denkprocessen.

In binnen- en buitenland heeft hij ruimschoots zijn sporen verdiend bij aansprekende bedrijven en organisaties.  Sinds 2014 mag Puts zich ook gecertificeerd facilitator van LEGO® SERIOUS PLAY® noemen. Dat mogen alleen mensen die de certificeringstraining hebben doorlopen. Sjra heeft deze training gedaan bij de uiteindelijke bedenker van deze zeer functionele en plezierige praktijktool, Robert Rasmussen.

Ontdek wat LEGO® SERIOUS PLAY® voor jouw organisatie kan betekenen. 

contact_contact
Privacy *