Een verleden vol verhalen

Duur: 4 uur, € 20,00 p.p. (ex. btw)

Door goed terug te blikken op het verleden kun je ontwikkelingen van vandaag nog beter vormgeven. Het heden danken we immers aan het verleden.

Het heden van Zuid-Limburg is vooral gevormd door het industriële verleden. Vanuit ons Columbus Earth Center en Continium Discovery Centrum ga je op een unieke reis door alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse industriële verleden. Een waanzinnige beleving!

Het programma

  • Voorstelling “Zwart” in Columbus earth center (1 uur)
    Tijdens dit onderdeel krijg je een enerverende film te zien over het zwarte goud: de steenkolen. Honderden meters onder de grond, verscholen in de Limburgse aarde, ligt een geheim. Vele jaren betrad niemand deze onbekende, donkere wereld. Een wereld met kilometers lange gangen, bewoond door stille machines en vergeten gereedschappen. In diezelfde gangen bloeide eeuwenlang kameraadschap en werd gezwoegd voor brood op de plank. De gangen die levens en landschappen getekend hebben, werden uiteindelijk verlaten en afgesloten. Na al die jaren wordt in ons Columbus Earth Center het verhaal weer verteld.
  • Pauze met koffie, thee en vlaai (0,5 uur)
    Even bijkomen van de beleving van Columbus Earth Center? In ons restaurant serveren we koffie, thee en heerlijke Limburgse vlaai.
  • Bezoek Continium discovery center inclusief rondleiding door de “Hall of Fame”. (2,5 uur)
    Na de pauze gaat het programma verder in het Continium Discovery Center. In dit unieke 4500 m2 grote ontdekkingscentrum betreed je de wereld van wetenschap en techniek in verleden, heden en toekomst. Tijdens jouw bezoek geven onze medewerkers je een interessante rondleiding door de ‘Hall of Fame’. In dit open depot ontdek je een indrukwekkende collectie over de Limburgse industrieën van het verleden. Afbouwhamers, machines, Maastrichts aardewerk en vele typisch Limburgse iconen staan letterlijk in de spotlights in deze sfeervolle omgeving vol verhalen.

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 15 personen.

neem contact op

Meer weten over de mogelijkheden?

Claudia helpt je graag op weg!

Claudia Camps
Coördinator zakelijke markt & events

t. +31 45 567 60 17
e. claudia@museumeventslimburg.nl

contact_contact
Privacy *