St. Lambertus: Concert Spirit of the Earth in Columbus

Door 11 januari 2016 februari 15th, 2019 Nieuws

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus is een begrip in Kerkrade. Het in 1873 opgerichte koor is één van de oudste mannenkoren van Nederland, dat op 23 juli 1949 het predikaat “koninklijk” mocht ontvangen. Na reeds op de meest uiteenlopende locaties te hebben gespeeld, werd in het voorjaar van 2015 plannen gesmeed voor een wel heel bijzonder concert in Columbus earth center bij Museum Events Limburg.

Na een proefconcert bij Museum Events Limburg eerder dit jaar, waar diverse locaties binnen ons complex werden aangedaan, was de organisatie van het mannenkoor lyrisch over de akoestiek in de projectieomgeving van Columbus Earth Center. Daar moest toch echt een concert komen! Zo gezegd…

Afgelopen zondag was het dan zo ver. Via een smalle trap achter de schermen werden mens en materiaal (onder andere een grote piano) naar beneden vervoerd. Speciaal voor de gelegenheid heeft Museum Events Limburg een speciale vloerbekleding geplaatst, zodat de onderliggende projectieverf niet zou worden beschadigd.

Pionieren: dat doen we hier graag!

Het was voor beide partijen afwachten en aftasten. Hoe zal het klinken? Hoe gaat het uitzien? Voor alles moet een eerste keer zijn en pionieren; dat doen we hier graag! Het resultaat vat ik graag samen in onderstaande foto (met dank aan onze topfotograaf Kenneth Tan).

Eigenlijk hoef je bij zo’n foto niet veel meer te zeggen. Toch kan ik het uit enthousiasme niet laten. Het was fantastisch! De akoestiek was perfect voor het koor en de manier waarop je naar een concert kan kijken, zal nooit meer hetzelfde zijn. Ook een groot compliment voor de organisatie van het mannenkoor, die voor prachtige visuals hadden gezorgd.

Ook een groot compliment voor mijn collega’s, die er samen met de organisatie van het mannenkoor voor heeft gezorgd dat het concert is getransformeerd tot een memorabele beleving. Hier gaan we nog lang over napraten.

Ook een mooie ervaring creëren? Neem dan contact met ons op.